PHANTOMs TOP Active Search Results Blah.Blah - Ghid de distractie in Bucuresti.........: Retete preparate Creveti
CadouriDeTop.ro

Retete preparate Creveti

Spaghetti cu creveti


 Ingrediente:

250 gr. creveti
250 gr. rosii cherry
2 căţei usturoi
1 ardei iute roşu (fără seminţe)
100 ml vin alb sec
200 ml supă de legume
100 ml apă în care s-au fiert spaghetele
pătrunjel verde tocat pentru decorat
300 gr. spaghetti (de preferinţă italieneşti)
sare
piper


Cum se prepara:
Regula de bază la prepararea pastelor:
Sosul aşteaptă sosul, adică sosul trebuie să fie gata înainte ca pastele să fie fierte.
Se pregătesc toate ingredientele necesare. 
Roşiile se spală şi se taie pe jumătate (sau sferturi, dacă sunt mai mari). 
Usturoiul se curăţă şi se taie felii subţiri. 
Creveţii se curăţă se verifică dacă intestinul a fost scos (se face o tăietură cu cuţitul pe _spatele_ creveţilor şi se soate intestinul), se spală şi se uscă cu un şerveţel de bucătărie. 
Se toacă pătrunjelul şi ardeiul iute (pentru copii se poate renunţa la el).
Se pune o tigaie la foc să se încălzească. 
Se adaugă 3-4 linguri ulei (nu ulei de măsline!), se reduce focul la mic (la 3, pe o scară de la 1 la 9). 
Se adaugă feliile de usturoi şi se lasă să se prăjească încet. 
E foarte important ca focul să fie mic şi usturoiul să nu se ardă.
 Se adaugă apoi ardeiul iute şi vreo 5-6 creveţi şi se prăjesc la foc mic împreună cu usturoiul timp de 2-3 minute, apoi se măreşte temperatura. Roşiile se presează puţin, pentru a obţine puţin suc şi apoi se adaugă în sos.
 Când sucul din roşii se reduce şi începe să sfârâie, se adaugă vinul alb şi se lasă să fiarbă la foc mare timp de 5 minute. Alcoolul se va evapora. (Pentru copii, se poate renunţa la vin în loc de asta se va folosi doar supa de legume). Se adaugă apoi supa de legume şi se continuă fierberea vreo 10 minute. Se adaugă apoi restul de creveţi şi se fierbe în continuare 2-3 minute. Se condimentează cu sare şi piper după gust.
Între timp se pune apă la fiert pentru spaghetti. 
Când apa clocoteşte se adaugă sare şi pastele. 
Se fierb după indicaţiile de pe etichetă. (Dacă pastele nu sunt italieneşti, e bine să le gustaţi trebuie să fie fierte al dente deci nu moi). 
După ce s-au fiert pastele, se reţin vreo 200-300 ml din apa în care s-au fiert pastele. 
Se strecoară spaghetele, fără să se limpezească şi fără să se adauge ulei peste ele.
Se pune o parte din apa în care s-au fiert spaghetele peste sosul de creveţi şi se amestecă bine.
Această apă face ca sosul să se lipească mai bine de paste. 
Se pune sosul peste paste şi se amestecă bine. 
Se presară cu pătrunjel şi se servesc calde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

OKIAN.ro