Creveti provensali
Ingrediente:
1 lingura de ulei de masline extra virgin
1 ceapa, tocat
2 fileuri de ansoa, bine scurse si taiate bucatele
1 ardei iute uscat mic, pisat
2 catei de usturoi, pisati
1/2 cutie de rosii tocate, circa 200 g
2 tulpini de telina, curatate si tocate
60 ml fond de peste, sau de legume (sau supa preparata din cubulete de concentrat)
1 lingurita de seminte de fenicul
coaja rasa fin si sucul de la 1/2 portocala
1/2 linguri de firisoare de sofran
160 g orez cu bob lung
250 g creveti cruzi, decorticati
sare
piper negru, macinat
frunze proaspete de busuioc
Cum se prepara:
Se incinge uleiul într-o tigaie mare, neaderenta, prevazuta cu un capac ermetic.
Se incinge uleiul într-o tigaie mare, neaderenta, prevazuta cu un capac ermetic.
Se adauga ceapa, telina, ardeiul iute si usturoiul si se gatesc la foc mediu, amestecand ocazional, timp de 5 minute, sau pana cand vegetalele se fac moi, dar nu se rumenesc.
Se adauga rosiile, cu suc cu tot, fondul, semintele de fenicul, bucatelele de ansoa, coaja si sucul de portocala; se asezoneaza cu sare si piper.
Se da în clocot, amestecand, apoi se micsoreaza flacara si se acopera pe jumatate tigaia.
Se fierbe încet, timp de 12 minute.
Intre timp, se sfarama firisoarele de sofran.
Se pune pe foc oala cu apa clocotita.
Se adauga orezul si sofranul, se sareaza si se fierbe 10-12 minute, sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana se face fraged.
Se da sosul de rosii din nou în clocot.
Se adauga crevetii, se acopera ermetic tigaia si se gatesc, la foc mic, timp de 3-4 minute, sau pana ce sunt facuti.
Nu se gatesc mai mult, caci se intaresc.
Se adauga busuiocul tocat si se amesteca.
Se scurge orezul si se împarte între 4 boluri.
Se pun deasupra creveeii cu sosul de rosii.
Se orneaza cu frunze de busuioc si se servesc imediat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu