PHANTOMs TOP Active Search Results Blah.Blah - Ghid de distractie in Bucuresti.........: Retete preparate Creveti
CadouriDeTop.ro

Retete preparate Creveti

 Creveti provensali


 Ingrediente:

 1 lingura de ulei de masline extra virgin
 1 ceapa, tocat
 2 fileuri de ansoa, bine scurse si taiate bucatele
 1 ardei iute uscat mic, pisat
 2 catei de usturoi, pisati
1/2 cutie de rosii tocate, circa 200 g
 2 tulpini de telina, curatate si tocate
 60 ml fond de peste, sau de legume (sau supa preparata din cubulete de concentrat)
 1 lingurita de seminte de fenicul
 coaja rasa fin si sucul de la 1/2 portocala
 1/2 linguri de firisoare de sofran
 160 g orez cu bob lung
 250 g creveti cruzi, decorticati
 sare
 piper negru, macinat
 frunze proaspete de busuioc

Cum se prepara:
Se incinge uleiul într-o tigaie mare, neaderenta, prevazuta cu un capac ermetic.
Se adauga ceapa, telina, ardeiul iute si usturoiul si se gatesc la foc mediu, amestecand ocazional, timp de 5 minute, sau pana cand vegetalele se fac moi, dar nu se rumenesc.
Se adauga rosiile, cu suc cu tot, fondul, semintele de fenicul, bucatelele de ansoa, coaja si sucul de portocala; se asezoneaza cu sare si piper. 
Se da în clocot, amestecand, apoi se micsoreaza flacara si se acopera pe jumatate tigaia. 
Se fierbe încet, timp de 12 minute.
Intre timp, se sfarama firisoarele de sofran. 
Se pune pe foc oala cu apa clocotita. 
Se adauga orezul si sofranul, se sareaza si se fierbe 10-12 minute, sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana se face fraged.
Se da sosul de rosii din nou în clocot. 
Se adauga crevetii, se acopera ermetic tigaia si se gatesc, la foc mic, timp de 3-4 minute, sau pana ce sunt facuti. 
Nu se gatesc mai mult, caci se intaresc. 
Se adauga busuiocul tocat si se amesteca.
Se scurge orezul si se împarte între 4 boluri. 
Se pun deasupra creveeii cu sosul de rosii. 
Se orneaza cu frunze de busuioc si se servesc imediat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

OKIAN.ro