PHANTOMs TOP Active Search Results Blah.Blah - Ghid de distractie in Bucuresti.........: Retete preparate Creveti
CadouriDeTop.ro

Retete preparate Creveti

Cosulete de foietaj cu creveti in sos de smantana


Ingrediente:

2 pachete aluat foietaj
1 albus pt uns
2 cepe
2 ardei grasi rosii (eu am avut doar verde)
35 g unt (sau ulei masline)
6 linguri vin alb sec
200 ml smantana
350 g creveti curatati
sare ,piper





 Cum se prepara:
Un aperitiv delicat cu un gust cremos si deliciooos.
…Puteti impleti aluatul sub forma de cosulete sau sa procedati muult mai rapid decupand cercuri,taindu-le pe mijloc,si umplandu-le.
In oricare din aceste doua variante insa,sunt un aperitiv perfect pentru o masa speciala.
Intindem aluatul foietaj (sa il cumparati dreptunghiular) si il taiem in fasii groase de 2 cm si lungi de 12 cm. 
Preincalzim cuptorul la 220 grade.
Incepem sa impletim niste cosulete,de fapt ar trebui sa ungem intai fasiile,am constatat ca e mai bine sa le lasam asa,cel mult sa inmuiem putin degetul in albus si sa il folosim ca adeziv.
Asezam grilajele obtinute peste niste castronele termorezistente sau forme de aluminiu,le  ungem usor cu albusul si le dam la cuptor pana se umfla si rumenesc.
Le scoatem si le punem deoparte.
Intre timp punem la fiert apa cu o 1/2 lingura de sare, iar cand incepe sa clocoteasca punem crevetii.ii lasam 3 minute si ii scoatem cu o paleta.
Taiem feliute 2 cepe le punem la calit cu 25 grame de unt.
Taiem feliute si ardeii si ii adaugam.
Lasam 1-2 minute,apoi turnam 6 linguri de vin sec alb (daca nu aveti puteti pune si putina apa) si lasam 1 minut.
Turnam smantana si amestecam bine.
Curatam crevetii sau daca erau deja fara carapace ii punem direct peste restul si mai lasam cateva minute,pana sosul scade bine.
Umplem cosuletele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

OKIAN.ro