Creveti cu ghimbir
250 g creveti cruzi, decorticati
2 cm bucata de ghimbir proaspat, feliat si apoi taiat julienne
2 linguri de vin de orez
2 lingurite de ulei brun de susan
1/2 lingurita de amestec chinezesc 5 arome
1/4 lingurita de piper alb, macinat
2 linguri de sos de soia
2 lingurite de ulei aromat cu ardei iute
2 cepe verzi, taiata bucatele mici, pe diagonala
Cum se prepara:
Se despica crevetii pe lungime, fara a se taia de tot, si se curata de vinisoare.
Se aranjeaza pe o farfurie adanca, sau castron.
Peste ei se asaza ghimbirul.
Se stropesc cu vin de orez, ulei de susan si sos de soia.
Se presara apoi cu piper alb si amestec 5 arome.
Se asaza farfuria pe un gratar metalic, intr-un wok ce contine un strat de apa
Se da in clocot apa, se micsoreaza flacara si se acopera wok-ul.
Se fierb crevetii in aburi 5-6 minute, pana ce sunt facuti.
Se stropesc crevetii cu ulei aromat cu ardei iute si se presara cu ceapa verde.
Se amesteca si se transfera pe farfurii individuale, incalzite.
Se servesc imediat, alaturi de orez fiert, fie simplu fie amestecat cu legume fierte in aburi.
Se poate prepara si in casa infuzand timp de cateva ore ardei iute, tocat, in ulei de arahide incins la 110-120 °C.

2 cm bucata de ghimbir proaspat, feliat si apoi taiat julienne
2 linguri de vin de orez
2 lingurite de ulei brun de susan
1/2 lingurita de amestec chinezesc 5 arome
1/4 lingurita de piper alb, macinat
2 linguri de sos de soia
2 lingurite de ulei aromat cu ardei iute
2 cepe verzi, taiata bucatele mici, pe diagonala
Cum se prepara:
Se despica crevetii pe lungime, fara a se taia de tot, si se curata de vinisoare.
Se aranjeaza pe o farfurie adanca, sau castron.
Peste ei se asaza ghimbirul.
Se stropesc cu vin de orez, ulei de susan si sos de soia.
Se presara apoi cu piper alb si amestec 5 arome.
Se asaza farfuria pe un gratar metalic, intr-un wok ce contine un strat de apa
Se da in clocot apa, se micsoreaza flacara si se acopera wok-ul.
Se fierb crevetii in aburi 5-6 minute, pana ce sunt facuti.
Se stropesc crevetii cu ulei aromat cu ardei iute si se presara cu ceapa verde.
Se amesteca si se transfera pe farfurii individuale, incalzite.
Se servesc imediat, alaturi de orez fiert, fie simplu fie amestecat cu legume fierte in aburi.
Sfat:
Se poate prepara si in casa infuzand timp de cateva ore ardei iute, tocat, in ulei de arahide incins la 110-120 °C.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu