Bacalhau
Ingrediente:
- 0,5 kg file de cod
- 3 cartofi fără coajă, tăiaţi în bucăţele mai mari
- 3 cepe curăţate, tăiate în sferturi
- 3 ouă tari, tăiate felii
- 450 gr. de varză albă răzuită
- 6 măsline sau 1 castravete conservat tăiat în cubuleţe
- ¼ ceaşcă de ulei
- ¼ ceaşcă de oţet 6%
- sare
- piper
- 3 cartofi fără coajă, tăiaţi în bucăţele mai mari
- 3 cepe curăţate, tăiate în sferturi
- 3 ouă tari, tăiate felii
- 450 gr. de varză albă răzuită
- 6 măsline sau 1 castravete conservat tăiat în cubuleţe
- ¼ ceaşcă de ulei
- ¼ ceaşcă de oţet 6%
- sare
- piper
Cum se preparara:
Fileul se toarnă cu apă fierbinte.
Apoi se presară cu sare şi se fierb timp de 10 minute. Se scoate si se usuca.
După uscare se lasă deoparte.
Ceapa şi cartofii se pun în ceaun şi se toarnă peste ele apă fierbinte, puţin sărată.
Se fierbe totul timp de 10 minute.
Varza tocată se pune în ceaun împreună cu legumele.
Totul se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară apa şi se lasă să se răcească.
Se pune peştele în ceaun, apoi verdeţurile, ouăle, măslinele - şi totul se amestecă foarte bine. Se face un sos din ulei, oţet, sare şi piper, cu care se acoperă apoi mâncarea.
Serviţi la rece, cel mai bine cu pâine albă sau neagră.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu