Feijoada-mancare de fasole
Ingrediente:
- 0,5 kg de fasole verde
- 0,25 kg de urechi de porc
- 0,5 kg de ciolan
- 0,5 kg de cârnaţ portughez de porc
- 50 g salpicao
- 50 g presunto
- 0,5 dl de ulei de măsline
- 0,5 kg ceapă
- pătrunjel verde
- 1 frunză de dafin
- 1 căţel de usturoi
- piper alb
- boia de ardei dulce
- ardei iute piri-piri uscat
- sare după gust
- 0,25 kg de urechi de porc
- 0,5 kg de ciolan
- 0,5 kg de cârnaţ portughez de porc
- 50 g salpicao
- 50 g presunto
- 0,5 dl de ulei de măsline
- 0,5 kg ceapă
- pătrunjel verde
- 1 frunză de dafin
- 1 căţel de usturoi
- piper alb
- boia de ardei dulce
- ardei iute piri-piri uscat
- sare după gust
Cum se preparara:
Fasolea se înmoaie timp de 12 ore.
După aceea, fasolea se găteşte în apa în care a fost înmuiată.
Într-un vas nou gătiţi toate ingredientele din carne.
După ce carnea s-a gătit, tăiaţi-o în mici fragmente, iar cârnaţii în felii.
Se încălzeşte uleiul într-un castron mare şi se prăjeşte ceapa până se rumeneşte.
Se adaugă fasolea cu jumătate din apa în care s-a fiert.
Apoi se adaugă carnea, cu cealaltă jumătate în care s-a fiert.
Mai apoi, se condimentează sosul şi se adaugă celelalte ingrediente (frunza de dafin, ardeiul piri-piri şi pătrunjelul).
Totul trebuie să se fiarbă până când obţineţi un sos cu consistenţă cremoasă.
Se serveşte cu orez alb fiert.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu