PHANTOMs TOP Active Search Results Blah.Blah - Ghid de distractie in Bucuresti.........: Bucatarie Thailandeza
CadouriDeTop.ro

Bucatarie Thailandeza

MI KROP
Ingrediente:
- 170 g macaroane de orez

- 2 ouă
- 3 linguri de usturoi marinat marunt tăiat
- 3 linguri de salote tăiate
- 120 g carne de porc
- 120 g creveţi proaspeţi
- 3 pahare de ulei 


Sosul:
- 1 roşie

- 2 linguriţe de suc de tamarind
- 2 linguriţe de suc de lămâie mică verde
- 2 linguriţe de zahăr
- 1 linguriţă de coji de lămâie
- 1 linguriţă de sos de peşte 
Pentru decorare:
- arpagic

- chilli
- ½ de pahar de tofu în bucăţi 
Cum se prepara:
Se încălzesc cele 3 pahare de ulei. 
Se rup macaroanele de orez. 
Se scufundă porţii mici de macaroane în uleiul clocotit.
Când devin maro trebuie imediat scoase. 
Macaroanele pregătite se pun pe un prosop de hârtie la uscat. 
Ouăle se bat cu furculiţa, apoi se toarnă în uleiul clocotit în aşa fel încât să obţinem fâşii. 
Se extrag şi se taie în fâşii înguste.
Se prăjeşte bine tofu
Se lasă o parte din ulei în tigaie şi se prăjeşte în el usturoiul marinat şi salotele.
Se taie carnea de porc şi se prăjeşte
Se curăţă, se taie şi se prăjesc creveţii. 
Toate ingredientele, în afară de tofu, se combină şi se pun pe farfurie.
Se amestecă toate ingredientele în aşa fel încât să avem o consistenţă de sos.
Se servesc macaroanele decorate cu arpagic, chilli şi tofu. 
Sosul se serveşte în recipiente mici, ca fiecare să poată să toarne pe felul de mâncare.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

OKIAN.ro