PHANTOMs TOP Active Search Results Blah.Blah - Ghid de distractie in Bucuresti.........: Bucatarie Franceza
CadouriDeTop.ro

Bucatarie Franceza

Mousse de ciocolată

Ingrediente pentru 4 - 6 porţii:
1 - 2 linguri de espresso Bellarom
75 g ciocolată cu lapte cu 35 % cacao
75 g ciocolată amăruie J.D. Gross Arriba cu 70 % cacao
2 ouă proaspete
75 g zahăr pudră
200 g frişcă Pilos
1 baton de ciocolată albă Bellarom pentru decor (30 g)
 Cum se prepara:
Se prepară 50 ml espresso şi se lasă la răcit. 
Se toacă mărunt ambele feluri de ciocolată şi se topesc în baie de aburi. 
Se lasă puţin la răcit.
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. 
Gălbenuşul se amestecă cu zahărul pudră şi se bate câteva minute, până se obţine o masă cremoasă şi deschisă la culoare. 
Se adaugă pe rând ciocolată şi espresso. 
Se bate frişca până se întăreşte iar apoi se încorporează. 
Se bate albuşul până se obţine o spumă tare şi se încorporează amestecând până se obţine o spumă aerată. 
Se pune la rece timp de 2 - 3 ore.
Înainte de servire se ornează cu ciocolată albă răzuită. 
A se consuma în aceeaşi zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

OKIAN.ro