PHANTOMs TOP Active Search Results Blah.Blah - Ghid de distractie in Bucuresti.........: Bucatarie Franceza
CadouriDeTop.ro

Bucatarie Franceza

Ecler cu vişine şi sos de vanilie

 Ingrediente pentru 12 porţii:

 6 folii de gelatină albă
1 borcan de vişine Harvin
2 linguri de jeleu de vişine Sympathica
250 g frişcă Pilos
50 g unt Pilos
1 vârf de cuţit de sare iodată
150 g făină Castello
1 lingură de zahăr
4 ouă
1 linguriţă de praf de copt Castello
4 linguri de sirop de vanilie
100 g zahăr pudră
în plus: hârtie de copt Aromata  
Cum se prepara:

Gelatina se înmoaie în apă rece. 
Vişinele se scurg şi se mixează. 
Se amestecă cu jeleul de vişine. 
Se scoate gelatina din folie şi se dizolvă la foc mic. 
Se încorporează 2 linguri de pastă de vişine, apoi masa obţinută se amestecă cu restul de pastă de vişine. 
Se pune la rece până începe să se gelifieze. 
Se bate frişca şi se încorporează. 
Se lasă la rece peste noapte.
În ziua următoare se pun la încălzit 250 ml de apă cu unt şi sare, până untul se topeşte. 
Se amestecă făina cu zahărul până se formează o găluşcă de aluat, iar pe fundul oalei apare un strat alb. Se transferă într-un castron şi se lasă la răcit 10 min.
Se încorporează pe rând ouăle. 
Împreună cu ultimul ou se adaugă praful de copt. 
Cu coca obţinută se umple un cornet de ornat, cu vârful în formă de stea mare, şi se spriţează 10 fâşii (cca. 10 x5 cm) pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.
 Între ele se lasă cât mai mult loc posibil. 
Se coc în cuptorul preîncălzit la 200 °C timp de 25 – 30 min., până când eclerurile cresc şi sunt rumenite. Se scot din cuptor, se taie imediat în două şi se lasă la răcit pe un grilaj de bucătărie.
Zahărul pudră se cerne şi se amestecă cu siropul până se obţine un sos omogen. 
Cu acesta se glasează capacele eclerurilor şi se lasă la uscat.
Înainte de servire se şpriţează frişca cu vişine pe baza eclerurilor, cu ajutorul unui cornet de ornat cu vârful în formă de stea. 
Deasupra se aşează capacele glasate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

OKIAN.ro