Rulouri din clătite cu şuncă şi caşcaval
Ingrediente pentru 2 porţii:
70 g făină de grâu Castello de tip 550
sare iodată
1 gălbenuş
100 ml de lapte proaspăt Pilos2 linguri de arpagic uscat
50 g de brânză proaspătă natur Pic Frisch
coajă de lămâie răzuită
piper Kania
1 lingură de ulei de floarea soarelui Promienna
1 roşie
2 frunze de salată
4 felii de şuncă Dulano (50 g)
4 felii de caşcaval Milbona Gouda (70 g)
Cum se prepara:
Se amestecă făina cu ¼ linguriţe de sare.
Se bate gălbenuşul cu laptele şi 75 ml de apă, se adaugă la făină şi se amestecă până se obţine o pastă fină.
Se lasă 20 de minute să se îngroaşe.
Între timp se amestecă arpagicul cu brânza proaspătă, se potriveşte gustul cu coaja de lămâie, sare şi piper şi se pune la rece.
Din această pastă se coc consecutiv 2 clătite mari şi subţiri, în puţin ulei fierbinte, într-o tigaie cu strat antiaderent.
Apoi se lasă la răcit.
Se spală roşia şi se taie în felii subţiri.
Frunzele de salată se spală şi se şterg bine de apă.
Clătitele se ung pe rând cu jumătate din crema cu arpagic.
Se adaugă câte o frunză de salată, două felii de şuncă şi caşcaval, precum şi câteva felii de roşii.
Se rulează şi se servesc.
Sugestie: Ambalate în folie transparentă se pot constitui un delicios prânz la pachet.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu