PHANTOMs TOP Active Search Results Blah.Blah - Ghid de distractie in Bucuresti.........: Bucataria Franceza
CadouriDeTop.ro

Bucataria Franceza

Clătite cu portocale
  Ingrediente: 
Pentru clătite:
25 g de unt Pilos
2 ouă
300 ml lapte Pilos
125 g făină de grâu Castello
30 g zahăr brun
1 vârf de sare iodată
Pentru sos:
unt Pilos
3 portocale
50 g zahăr brun
50 ml sau coniac
Pentru finalizare:
2 linguri de unt Pilos
50 ml coniac
zahăr pudră pentru presărat 
Cum se prepara: 
Pentru clătite se topeşte untul şi se lasă puţin la răcit. 
Se bate apoi împreună cu ouăle şi cu laptele. 
Jumătate din compoziţie se amestecă cu faină, zahăr şi sare. 
Se adaugă restul de lapte cu ouă şi se amestecă până rezultă o compoziţie fină. 
Se lasă timp de 15 – 20 de minute să se umfle.
Între timp se spală o portocală cu apă fierbinte, se razuieşte fin coaja, iar fructul se taie în două şi se stoarce. 
Celelalte portocale se taie felii şi se colectează zeama. 
Se topeşte untul pentru sos, se adaugă zahărul şi se caramelizează. 
Se stinge cu zeamă de portocale şi cu 50 ml de Cognac şi se lasă să fiarbă la foc mic până se dizolvă caramelul. 
Se adaugă coaja şi feliile de portocală şi se ţin la cald.
Se unge cu puţin unt o tigaie cu strat antiaderent şi se coc consecutiv 8 clătite subţiri. Clătitele se împăturesc în patru şi se pun în sosul fierbinte. 
Când toate clătitele sunt gata, se stropesc cu restul de Cognac şi se flambează. 
Când flacăra se stinge, se presară cu zahăr pudră şi se servesc imediat.
 Foarte gustos: cu îngheţată de vanilie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

OKIAN.ro