Paine etiopiana cu miere
Ingrediente:
5 g drojdie proaspata
1 ou
550 faina OO
300 ml lapte caldut
6 linguri miere
6 linguri unt moale
sare
1/2 lingurita seminte de coriandru macinat
1/2 lingurita scortisoara macinata
2 cuisoare macinate
Cum se prepara:
- topim drojdia cu 1 lingura de miere, amestecam oul cu laptele, restul de miere, sarea , condimentele si adaugam in drojdie
- adaugam faina si jumatate din unt si framintam bine
- ne ungem miinile cu restul de unt si framintam pina cind aluatul devine elastic
- lasam sa dospeasca acoperit cu un servet de pinza pina isi dubleaza volumul
- coacem la 220 ° C pt cca 10 minute si la 170°C pt alte 40-50 minute sau pina cind devine aurie
5 g drojdie proaspata
1 ou
550 faina OO
300 ml lapte caldut
6 linguri miere
6 linguri unt moale
sare
1/2 lingurita seminte de coriandru macinat
1/2 lingurita scortisoara macinata
2 cuisoare macinate
Cum se prepara:
- topim drojdia cu 1 lingura de miere, amestecam oul cu laptele, restul de miere, sarea , condimentele si adaugam in drojdie
- adaugam faina si jumatate din unt si framintam bine
- ne ungem miinile cu restul de unt si framintam pina cind aluatul devine elastic
- lasam sa dospeasca acoperit cu un servet de pinza pina isi dubleaza volumul
- coacem la 220 ° C pt cca 10 minute si la 170°C pt alte 40-50 minute sau pina cind devine aurie
Se serveste unsa cu unt si miere la micul dejun
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu