Chiftele mari algeriene
Ingrediente:
500 g carne tocata de vita
1/2 cana orez
1 ceapa medie, tocata marunt
1 capatana usturoi, tocata marunt
1 ou batut
1/2 lingurita sare
1/2 frunza de dafin macinata
1/2 lingurita nucsoara macinata
1/4 lingurita piper negru macinat
1/2 lingurita cimbru
2 linguri ulei de masline
1 legatura frunze si tulpini de coriandru, intreaga
3/4 cana apa
1/2 cana orez
1 ceapa medie, tocata marunt
1 capatana usturoi, tocata marunt
1 ou batut
1/2 lingurita sare
1/2 frunza de dafin macinata
1/2 lingurita nucsoara macinata
1/4 lingurita piper negru macinat
1/2 lingurita cimbru
2 linguri ulei de masline
1 legatura frunze si tulpini de coriandru, intreaga
3/4 cana apa
Cum se prepara:
Se amesteca usturoiul, carnea, oul, dafinul, nucsoara, piperul, cimbrul si uleiul de masline. Se modeleaza 2 chiftele mari.
Se pun ceapa, coriandrul si apa intr-o cratita si se da in clocot. Se adauga chiftelele. Se acopera si se fierb inabusit 2 ore sau chiar mai mult. Se ia oala de pe foc si se indeparteaza coriandrul.
Chiftelele se servesc cu cuscus.
Se amesteca usturoiul, carnea, oul, dafinul, nucsoara, piperul, cimbrul si uleiul de masline. Se modeleaza 2 chiftele mari.
Se pun ceapa, coriandrul si apa intr-o cratita si se da in clocot. Se adauga chiftelele. Se acopera si se fierb inabusit 2 ore sau chiar mai mult. Se ia oala de pe foc si se indeparteaza coriandrul.
Chiftelele se servesc cu cuscus.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu