Chorba bil matisha – Supa de legume cu taitei
Ingrediente:
100 g taitei, rupti bucati1 ceapa mare
4 cuisoare intregi
6 cani bulion de legume
1 cana lapte
1 kg dovleac, taiat cubulete
4 tulpini de telina, tocate
3-4 rosii curatate de coaja si de seminte, tocate
2 linguri frunze de coriandru (sau patrunjel) tocate
1/4 lingurita curcuma macinata
sare, dupa gust
piper, dupa gust
1 lamaie mare, feliata subtire
Cum se prepara:
Se infig cuisoarele in ceapa. Intr-o oala se amesteca supa, dovleacul, telina, rosiile, frunzele de coriandru si curcuma. Se acopera si se da in clocot. Se reduce flacara la mic si se fierbe pana ce legumele se fac fragede (cca. 30 minute). Se arunca ceapa si cuisoarele.
Se proceseaza intr-un blender supa pana se obtine un piureu. Se readuce supa in oala si se adauga pastele. Se fierbe la foc mediu cca. 8 minute. Se subtiaza cu lapte si se lasa pe foc pana se incinge. Se asezoneaza cu sare si piper. Se serveste cu felii de lamaie.
Se infig cuisoarele in ceapa. Intr-o oala se amesteca supa, dovleacul, telina, rosiile, frunzele de coriandru si curcuma. Se acopera si se da in clocot. Se reduce flacara la mic si se fierbe pana ce legumele se fac fragede (cca. 30 minute). Se arunca ceapa si cuisoarele.
Se proceseaza intr-un blender supa pana se obtine un piureu. Se readuce supa in oala si se adauga pastele. Se fierbe la foc mediu cca. 8 minute. Se subtiaza cu lapte si se lasa pe foc pana se incinge. Se asezoneaza cu sare si piper. Se serveste cu felii de lamaie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu