Conopida cu sos de rosii, usturoi si harissa
Ingrediente:
1 conopida medie, desfacuta buchetele
250 g rosii curatate de coaja si seminte, tocate
2 catei mari de usturoi, tocati
4 linguri de ulei de masline
1 lingurita de boia dulce
1 lingurita de sare
1 lingurita de piper negru, macinat
1 lingurita de pasta harissa
orez cu bob lung fiert, pentru servit
patrunjel tocat, pentru ornat
250 g rosii curatate de coaja si seminte, tocate
2 catei mari de usturoi, tocati
4 linguri de ulei de masline
1 lingurita de boia dulce
1 lingurita de sare
1 lingurita de piper negru, macinat
1 lingurita de pasta harissa
orez cu bob lung fiert, pentru servit
patrunjel tocat, pentru ornat
Cum se prepara:
Se fierbe conopida in apa cu sare pana ce este frageda, dar crocanta (cca. 7-8 minute).
Intre timp, intr-o tigaie, se caleste usturoiul pana se rumeneste. Se adauga rosiile, sarea, piperul, boiaua dulce si harissa si se amesteca bine. Se micsoreaza flacara si se fierbe incet sosul timp de 10 minute.
Se scurge conopida (lichidul nu se arunca!) si se adauga la sos, amestecand bine si gatind-o cca. 5 minute. Daca sosul se ingroasa prea tare se adauga putin din apa in care a fiert conopida.
Se serveste cu orez fiert, presarat cu patrunjel tocat.
Se fierbe conopida in apa cu sare pana ce este frageda, dar crocanta (cca. 7-8 minute).
Intre timp, intr-o tigaie, se caleste usturoiul pana se rumeneste. Se adauga rosiile, sarea, piperul, boiaua dulce si harissa si se amesteca bine. Se micsoreaza flacara si se fierbe incet sosul timp de 10 minute.
Se scurge conopida (lichidul nu se arunca!) si se adauga la sos, amestecand bine si gatind-o cca. 5 minute. Daca sosul se ingroasa prea tare se adauga putin din apa in care a fiert conopida.
Se serveste cu orez fiert, presarat cu patrunjel tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu