Mini-rulouri de peşte umplute cu raci
4 bulbi de arpagic
2 linguri de unt Pilos
750 g fileuri de pangasius Nautica (decongelat)
sare de mare proaspăt măcinată
piper negru măcinat Mikado
2 – 3 linguriţe de suc de lămâie Vitafit
125 g carne de rac
150 ml vin alb
250 ml condiment universal Mikado
200 g orez basmati
600 g spanac congelat Icefield (decongelat)
100 g frişcă Pilos
liant pentru sosuri, după gust
25 g icre de somon
Mod de preparare:
Se curăţă arpagicul şi se toacă mărunt.
Se căleşte într-o lingură de unt fierbinte până devine sticlos şi se pune deoparte.
Fileurile de peşte se şterg bine, se taie în două pe lungime şi se condimentează cu sare, piper şi puţin suc de lămâie.
Se amestecă 90 g de carne de rac cu o lingură de arpagic.
Fileuri se ung cu amestecul astfel obţinut, se rulează şi se fixează cu mini-frigări.
Restul de arpagic se reîncălzeşte, se stinge cu vin şi concentrat de legume.
Deasupra se pun mini-rulourile, se acoperă şi se lasă să fiarbă cca. 10 min. la foc mediu.
Între timp se fierbe orezul în apă clocotindă, cu sare, timp de 10 min. conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Spanacul se căleşte în restul de unt fierbinte.
Mini-rulourile se scot din sos şi se păstrează la cald.
La sos se adaugă frişca, se lasă 2-3 minute să fiarbă la foc mic până se îngroaşă puţin.
Se adaugă sare şi piper după gust iar apoi restul de carne de rac şi icrele.
Orezul se presează într-o ceaşcă sau într-o formă mică şi se răstoarnă pe farfurie.
Se serveşte cu mini-rulourile de peşte, spanac şi sos
Se căleşte într-o lingură de unt fierbinte până devine sticlos şi se pune deoparte.
Fileurile de peşte se şterg bine, se taie în două pe lungime şi se condimentează cu sare, piper şi puţin suc de lămâie.
Se amestecă 90 g de carne de rac cu o lingură de arpagic.
Fileuri se ung cu amestecul astfel obţinut, se rulează şi se fixează cu mini-frigări.
Restul de arpagic se reîncălzeşte, se stinge cu vin şi concentrat de legume.
Deasupra se pun mini-rulourile, se acoperă şi se lasă să fiarbă cca. 10 min. la foc mediu.
Între timp se fierbe orezul în apă clocotindă, cu sare, timp de 10 min. conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Spanacul se căleşte în restul de unt fierbinte.
Mini-rulourile se scot din sos şi se păstrează la cald.
La sos se adaugă frişca, se lasă 2-3 minute să fiarbă la foc mic până se îngroaşă puţin.
Se adaugă sare şi piper după gust iar apoi restul de carne de rac şi icrele.
Orezul se presează într-o ceaşcă sau într-o formă mică şi se răstoarnă pe farfurie.
Se serveşte cu mini-rulourile de peşte, spanac şi sos
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu