Creveti cu 5 arome
Ingrediente:
4 linguri de ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)
200 g frunze proaspete de spanac tanar
1 lingura de seminte de susan
orez fiert, pentru servit
400 g creveti cruzi, decorticati si curatati de vinisoare
1 1/2 lingura de sos de soia dark
3 linguri de sos de soia light
2 linguri de vin de orez (sau vin alb sec si aromat)
4 cm bucata de ghimbir, decojita si data prin razatoare
4 catei de usturoi, tocati marunt
8 cepe verzi, feliate
2 linguri de zahar de palmier (sau zahar brun, ori zahar alb)
1 1/2 lingura de amestec chinezesc ?5 arome?4 linguri de ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)
200 g frunze proaspete de spanac tanar
1 lingura de seminte de susan
orez fiert, pentru servit
Cum se prepara:
Se combina intr-un castron mare sosurile de soia cu vin, ghimbir, usturoi si 4/5 ceapa verde. Se adauga crevetii si se amesteca bine.
Se lasa la marinat 30 de minute.
Intre timp se dizolva intr-o craticioara zaharul brun in 150 ml apa fierbinte, dupa care se adauga in vas amestecul.
Se amesteca bine.
Intr-un wok se incinge uleiul si se prajesc crevetii 1-2 minute, impreuna cu marinada din castron. Se adauga mixtura de zahar si se fierb crevetii la foc mic, circa 2-3 minute.
Intre timp se prajesc semintele de susan intr-o tigaita, fara ulei, timp de 30 de secunde, pana ce incep sa se rumeneasca putin.
Se ia tigaita de pe foc.
Se asaza crevetii pe pat de spanac, presarati cu seminte de susan si restul de ceapa verde.
Se toarna sos peste ei si se servesc imediat, alaturi de orez fiert.
Sfat:
Daca nu serviti crevetii imediat, spanacul se va flescai si se va pata, oferind un aspect neapetisant.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu