Focaccia cu usturoi
Ingrediente:
500 g făină albă
200 ml apă călduţă
6 linguri ulei de măsline
o linguriţă zahăr
o linguriţă sare
1 pliculeţ drojdie
5-6 căţei de usturoi
2 linguri amestec de ierburi aromatice – oregano, busuioc, salvie, cimbru, rozmarin
500 g făină albă
200 ml apă călduţă
6 linguri ulei de măsline
o linguriţă zahăr
o linguriţă sare
1 pliculeţ drojdie
5-6 căţei de usturoi
2 linguri amestec de ierburi aromatice – oregano, busuioc, salvie, cimbru, rozmarin
Cum se prepara:
Într-un vas se amestecă drojdia, zahărul, o mână de făină şi puţină apă călduţă.
Într-un vas se amestecă drojdia, zahărul, o mână de făină şi puţină apă călduţă.
Se lasă la crescut 10 minute.
Când şi-a mărit volumul, se adaugă restul de făină, apa, 3 linguri ulei de măsline, un praf de sare şi se frământă bine.
Aluatul se pune pe o tavă rotundă, peste care s-a presărat puţin mălai, cât să nu se lipească, şi se întinde cu mâinile, pe toată suprafaţa tăvii.
Aluatul se pune pe o tavă rotundă, peste care s-a presărat puţin mălai, cât să nu se lipească, şi se întinde cu mâinile, pe toată suprafaţa tăvii.
Se acoperă cu un prosop curat şi se lasă la dospit aprox. 30 de minute.
Între timp, se ia usturoiul, se pisează şi se amestecă bine cu 3 linguri de ulei de măsline.
Între timp, se ia usturoiul, se pisează şi se amestecă bine cu 3 linguri de ulei de măsline.
Se adaugă ierburile aromatice şi se omogenizează. Amestecul se lasă să se odihnească 5-6 minute, cât să-şi dezvolte aroma.
Când devine pufos, aluatul se modelează cu degetele, făcând gropiţe pe toată suprafaţa, apăsând cu vârfurile, până se simte fundul tăvii.
Când devine pufos, aluatul se modelează cu degetele, făcând gropiţe pe toată suprafaţa, apăsând cu vârfurile, până se simte fundul tăvii.
Deasupra se pune amestecul de ierburi, usturoi şi ulei de măsline şi se întinde pe toată suprafaţa cu o pensulă.
Tava se dă la cuptorul încins în prealabil la 200°C şi se coace 15 minute, până devine uşor arămie.
Tava se dă la cuptorul încins în prealabil la 200°C şi se coace 15 minute, până devine uşor arămie.
Se scoate din tavă pe un blat şi se taie în felii. Se serveşte caldă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu