Bruschete in trei variante
Ingrediente:
2 pâini tip ciabatta
3 linguri ulei de măsline
2 pâini tip ciabatta
3 linguri ulei de măsline
TOPPING CU CIUPERCI ŞI USTUROI:
1 conservă ciuperci tăiate
2 căţei de usturoi tocaţi mărunt
½ linguriţă cimbru
½ linguriţă rozmarin
1 conservă ciuperci tăiate
2 căţei de usturoi tocaţi mărunt
½ linguriţă cimbru
½ linguriţă rozmarin
TOPPING CU SMOCHINE ŞI GORGONZOLA:
6 felii gorgonzola
3 felii şuncă tăiate jumătăţi
3 smochine tăiate jumătăţi
6 felii gorgonzola
3 felii şuncă tăiate jumătăţi
3 smochine tăiate jumătăţi
TOPPING CU MĂSLINE:
3 linguri măsline verzi tocate
3 linguri măsline negre tocate
salată verde cu dressing pentru servit
sare, piper
3 linguri măsline verzi tocate
3 linguri măsline negre tocate
salată verde cu dressing pentru servit
sare, piper
Cum se prepara:
Se taie pâinile ciabatta felii şi fiecare felie, pe diagonală în bastonaşe.
Se stropeşte fiecare felie cu ulei, se presară sare şi puţin piper şi se dau feliile la cuptor timp de 7-8 minute până devin aurii.
Se pune pe feliile de pâine unul din toppingurile de mai sus.
Pentru cel cu ciuperci, se pune o linguriţă ulei într-o tigaie şi se călesc ciupercile, usturoiul, rozmarinul şi cimbrul.
Pentru cel cu ciuperci, se pune o linguriţă ulei într-o tigaie şi se călesc ciupercile, usturoiul, rozmarinul şi cimbrul.
Se pune topping-ul pe bruschete şi se dau la cuptor pentru 2-3 minute.
Pentru topping-ul cu smochine se pune o felie de gorgonzola, apoi şunca şi la final ½ smochină. Se dau la cuptor câteva minute pentru a topi puţin brânza.
Pentru topping-ul din măsline, se pune amestecul din măsline verzi şi negre pe bruschete cât sunt calde încă.
Pentru topping-ul cu smochine se pune o felie de gorgonzola, apoi şunca şi la final ½ smochină. Se dau la cuptor câteva minute pentru a topi puţin brânza.
Pentru topping-ul din măsline, se pune amestecul din măsline verzi şi negre pe bruschete cât sunt calde încă.
Se servesc cu frunze de salată verde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu