Cartofi cu prosciutto,in crusta de sare
![]() |
Ingrediente:
24 de cartofi mici
o lingură ulei de măsline
2 linguri de sare de mare Maldon
o lingură piper negru boabe, măcinat mare
2 felii prosciutto
75 g smântână
o lingură ceapă verde, tocată fin
24 de cartofi mici
o lingură ulei de măsline
2 linguri de sare de mare Maldon
o lingură piper negru boabe, măcinat mare
2 felii prosciutto
75 g smântână
o lingură ceapă verde, tocată fin
Cum se prepara:
Preîncălziţi cuptorul la 200°C.
Preîncălziţi cuptorul la 200°C.
Cartofii se curăţă şi se aşază într-o tavă de copt adâncă.
Se stropesc cu ulei de măsline, sare şi piper.
Se amestecă uşor, până prind o crustă subţire din amestecul cu sare.
Se dau la cuptor 20-25 de minute, până se înmoaie.
Între timp, încingeţi o tigaie la foc mediu şi puneţi feliile de prosciutto la prăjit, nu mai mult de 2 minute, până devin crocante.
Între timp, încingeţi o tigaie la foc mediu şi puneţi feliile de prosciutto la prăjit, nu mai mult de 2 minute, până devin crocante.
După ce se răcesc, se taie cubuleţe.
Când sunt suficient de reci pentru a putea fi manevraţi, se ia un cuţit subţire şi se crestează vârful fiecărui cartof în parte, în X, îndepărtând puţin din pulpă. În fiecare căsuţă se pune câte o jumătate de linguriţă de smântână şi câteva cubuleţe de prosciutto.
Cartofii se servesc calzi, presăraţi cu ceapă verde.
Când sunt suficient de reci pentru a putea fi manevraţi, se ia un cuţit subţire şi se crestează vârful fiecărui cartof în parte, în X, îndepărtând puţin din pulpă. În fiecare căsuţă se pune câte o jumătate de linguriţă de smântână şi câteva cubuleţe de prosciutto.
Cartofii se servesc calzi, presăraţi cu ceapă verde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu