Cum se prepara:
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja, in apa cu sare.
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja, in apa cu sare.
Cand furculita intra in ei (dupa ce cartofii au fiert aproximativ 30 minute) se scurg de apa , se curata de coaja si se taie in rondele.
Ouale se fierb tare si se curata de coaja, apoi se taie in rondele.
Se unge o cratita de 2l cu unt, se tapeteaza cu pesmet, apoi se pune un strat de cartofi (jumatate din cartofii fierti).
Se unge o cratita de 2l cu unt, se tapeteaza cu pesmet, apoi se pune un strat de cartofi (jumatate din cartofii fierti).
Peste cartofi se pun 2 oua fierte, taiate in rondele.
Se repeta cu restul de cartofi si de oua.
Se topeste untul si se amesteca cu pesmetul, cu jumatate din cantitatea de smantana si 1/2 lingurita de sare.
Se topeste untul si se amesteca cu pesmetul, cu jumatate din cantitatea de smantana si 1/2 lingurita de sare.
Se toarna acest amestec peste cartofii din cratita, apoi se dau cartofii frantuzesti la cuptor, 10-15 minute.
Cand se scot din cuptor se adauga si restul de smantana, apoi se servesc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu