Pui shanghai
Ingrediente :
Cum se prepara:
Se taie pieptul de pui bucati subtiri, de 1 cm latime.
Ouale se sparg intr-un castron si se bat cu sosul de soia, mustar, vin alb, frunzele de ceapa verde tocate cat mai fin, sare si piper.
Daca nu avem ceapa verde putem prepara puiul Shanghai cu marar verde tocat marunt.
La compozitie se pune faina pana cand are consistenta potrivita pentru a sta lipita pe bucatile de pui.
Bucatile de pui se dau prin pesmet sau faina apoi se trec prin compozitia rezultata si se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei incins.
Bucatile de pui se dau prin pesmet sau faina apoi se trec prin compozitia rezultata si se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei incins.
Puiul Shanghai este gata cand bucatile au culoarea aurile.
Se scoat bucatile de pui din tigaie si se pun pe un servete de hartie sa se scurga de ulei. Optional, puiul Shanghai se poate presara cu susan prajit sau se stropeste cu ulei de susan.
Puiul Shanghai se serveste cu diferite sosuri specifice bucatariei chinezesti, ca aperitiv sau felul intai.
Puiul Shanghai se serveste cu diferite sosuri specifice bucatariei chinezesti, ca aperitiv sau felul intai.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu