Ingrediente
225 g peşte sărat
1 conservă de blighia sapida (fruct cunoscut şi sub numele de aki)
1 lingură de ulei sau 4 felii de slănină
1 ceapă mijlocie
slănina
piper negru după gust
1 conservă de blighia sapida (fruct cunoscut şi sub numele de aki)
1 lingură de ulei sau 4 felii de slănină
1 ceapă mijlocie
slănina
piper negru după gust
Cum se prepara:
Peştele sărat se lasă la muiat în apă rece, peste noapte
Se clăteşte, se adaugă apă proaspătă şi se fierbe până la înmuiere sau până când este înlăturată o cantitate de apă suficientă.
Se scot oasele şi solzii peştelui.
Între timp, blighia sapida este lăsată la uscat.
Pe o tigaie se prăjeşte slănina sau se încinge uleiul. Se adaugă ceapa, feliile de peşte şi blighia sapida.
Se fierbe timp de 5 - 10 minute şi se presară cu piper negru.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu