Legume în wok cu chifteluţe şi orez
250 g orez basmati Carosio
sare
1 legătură de ceapă verde
3 morcovi (cca. 275 g)
1 dovlecel (cca 250 g)
150 g păstăi de mazăre verde
300 g mangold sfeclă pentru peţiol şi frunze
150 g muguri de soia
500 g carne tocată de vită
1 gălbenuş de ou
4 - 5 linguri de sos de soia
Chili
3 linguri de ulei de floarea soarelui Promienna
Cum se prepara:
Orezul se pune în 600 ml de apă clocotindă, cu sare, şi se lasă 10 - 15 minute la fiert.
Între timp se curăţă ceapa verde, se taie în inele.
Se curăţă morcovii, se spală dovlecelul, apoi se taie fâşii.
Se curăţă păstăile de mazăre şi se taie în două pe diagonală.
Se curăţă mangoldul, iar peţiolul şi frunzele se taie separat în fâşii de 2 cm.
Mugurii se spală şi se lasă să se scurgă.
Din orezul fiert se iau 100 g, restul se pune la cald.
Orezul, carnea tocată, gălbenuşul, 2 linguri de sos de soia, nişte sare şi chili se frământă şi se formează chifteluţe.
Se prăjesc de jur împrejur în wok sau într-o tigaie mare, în 2 linguri de ulei fierbinte, până devin brune.
Se scot şi se păstrează la cald.
Se şterge wok-ul, se încinge restul de ulei şi se prăjesc morcovii, ceapa, dovlecelul şi peţiolul timp de 5 minute, pe o parte si pe alta.
Se condimentează cu sos de soia şi chili, se adaugă frunzele de mangold şi păstăile de mazăre şi se mai prăjesc trei minute.
Se adaugă mugurii, se mai lasă 1 minut.
Se adaugă chifteluţele şi se serveşte cu orez.
Orezul se pune în 600 ml de apă clocotindă, cu sare, şi se lasă 10 - 15 minute la fiert.
Între timp se curăţă ceapa verde, se taie în inele.
Se curăţă morcovii, se spală dovlecelul, apoi se taie fâşii.
Se curăţă păstăile de mazăre şi se taie în două pe diagonală.
Se curăţă mangoldul, iar peţiolul şi frunzele se taie separat în fâşii de 2 cm.
Mugurii se spală şi se lasă să se scurgă.
Din orezul fiert se iau 100 g, restul se pune la cald.
Orezul, carnea tocată, gălbenuşul, 2 linguri de sos de soia, nişte sare şi chili se frământă şi se formează chifteluţe.
Se prăjesc de jur împrejur în wok sau într-o tigaie mare, în 2 linguri de ulei fierbinte, până devin brune.
Se scot şi se păstrează la cald.
Se şterge wok-ul, se încinge restul de ulei şi se prăjesc morcovii, ceapa, dovlecelul şi peţiolul timp de 5 minute, pe o parte si pe alta.
Se condimentează cu sos de soia şi chili, se adaugă frunzele de mangold şi păstăile de mazăre şi se mai prăjesc trei minute.
Se adaugă mugurii, se mai lasă 1 minut.
Se adaugă chifteluţele şi se serveşte cu orez.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu