PHANTOMs TOP Active Search Results Blah.Blah - Ghid de distractie in Bucuresti.........: Bucatarie Dobrogeana
CadouriDeTop.ro

Bucatarie Dobrogeana

Piscoturi Dobrogene
Ingrediente: 
3 oua, 
½ cana de lapte, 
1 cana de untura de porc, 
1 cana de zahar, 
1 lingurita de bicarbonat de sodiu, 
1 lingurita de sare, 
2 pliculete de zahar vanilat, 
coaja rasa de la o lamaie, 
1 kg de fain
 esenta de rom.

Cum se prepara:
Intr-un castron sa bat oualele impreuna cu zaharul, pana acesta se dizolva. 
Apoi, se adauga pe rand laptele, zaharul vanilat, coaja de lamaie, esenta de rom, sarea, laptele si untura usor incalzita.
 Bicarbonatul de sodiu se adauga dupa ce a fost stins cu putin otet.
 Peste toata aceasta compozitie se adauga treptat faina, se amesteca pana devine o coca. Apoi se framanta bine coca cu mainile si se lasa la “odihnit” ½ ora. 
Se intinde coca cu un facalet de lemn pana la grosimea de ½ cm. 
Apoi se decupeaza formele.
Reteta originala spune ca se trece coca prin masina de tocat, masina ce are la iesire forma de piscoturi. 
Se aseaza formele decupate ( sau piscoturile) pe o tava tapetata cu faina. 
Se baga la cuptor, la foc mediu si cand s-au rumenit un pic se scot.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

OKIAN.ro