Pui marinat Rio Negro
Ingrediente:
• 1 pui intreg, de aprox. 2 kg
• 1 ceapa taiata
• 2 morcovi taiati felii
• 1 foaie de dafin
• 1 lingurita de rozmarin
• sare si piper
• 1 pahar de vin alb
• 1 mar dat prin razatoare
• 1 lingura de zahar
Cum se prepara:
• 1 pui intreg, de aprox. 2 kg
• 1 ceapa taiata
• 2 morcovi taiati felii
• 1 foaie de dafin
• 1 lingurita de rozmarin
• sare si piper
• 1 pahar de vin alb
• 1 mar dat prin razatoare
• 1 lingura de zahar
Cum se prepara:
Spalati puiul, portionati-l si asezonati cu sare si piper.
Puneti intr-o tava de copt din sticla si adaugati ceapa, morcovii, foaia de dafin, rozmarinul si vinul.
Acoperiti cu folie de aluminiu si lasati la marinat, in frigider, pentru 24 de ore.
Acoperiti cu folie de aluminiu si lasati la marinat, in frigider, pentru 24 de ore.
Gatiti la cuptor timp de 1 ora, acoperita cu aceeasi folie, la temperatura de 190 de grade Celsius.
Intre timp, razuiti marul si amestecati-l cu apa si zahar. Indepartati folia si acoperiti cu amestecul de mar, apoi lasati la cuptor inca 20 de minute, pana ce puiul se rumeneste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu