Orez a la Canton
Ingrediente :
Cum se prepara:
Se fierbe orezul in apa sarata, cu cateva ore inainte de pregatirea mancarii.
Se fierbe orezul in apa sarata, cu cateva ore inainte de pregatirea mancarii.
Dupa ce a fiert, se scurge si se spala cu apa rece, pentru a indeparta excesul de amidon care ar lipi boabele intre ele.
Carnaciorii, sunca, ciupercile si ceapa se taie felii subtiri si se prajesc usor in ulei.
Se adauga putina apa calda si se lasa cratita la foc mic, sa fiarba cateva clocote.
Se adauga putina apa calda si se lasa cratita la foc mic, sa fiarba cateva clocote.
Dupa ce sosul a scazut, se adauga orezul (incalzit in prealabil), tonul rupt in fasii marunte si ouale batute ca pentru omleta.
Se amesteca incet, lasand cratita pe foc foarte putin timp, pana ce compozitia devine omogena. Mancarea se serveste cu ceapa verde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu