Reteta pentru 4 persoane
Ingrediente:
300 ml lapte
60 ml cafea expresso
20 ml spuma de lapte
4 linguri frisca
1 praf scortisoara
4 lingurite sirop de caramel
Cum se prepara:
Se incalzesc putin 4 pahare mari cu picior, de 150 ml fiecare.
Se toarna in fiecare din ele cate 75 ml lapte cald, apoi deasupra cate 15 ml cafea expresso si siropul de caramel, repartizat in mod egal.
La expresor se face spuma de lapte consistenta, care se toarna cu grija in cele 2 cesti, sa nu se dizolve in lapte.
Deasupra se pune frisca solida si se orneaza cu praf de scortisoara.
Se toarna in fiecare din ele cate 75 ml lapte cald, apoi deasupra cate 15 ml cafea expresso si siropul de caramel, repartizat in mod egal.
La expresor se face spuma de lapte consistenta, care se toarna cu grija in cele 2 cesti, sa nu se dizolve in lapte.
Deasupra se pune frisca solida si se orneaza cu praf de scortisoara.
1 ceasca apa
3 lingurite cafea neagra
3 lingurite lapte condensat
Cum se prepara:
Laptele condensat se pune pe fundul unui pahar.
Cafeaua neagra se pune in filtru si deasupra se toarna apa fiarta.
Lichidul rezultat se pune fierbinte peste laptele condensat si se amesteca usor.
Cafeaua neagra se pune in filtru si deasupra se toarna apa fiarta.
Lichidul rezultat se pune fierbinte peste laptele condensat si se amesteca usor.
Se poate servi cu biscuiti de cafea sau briose.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu