BAI TA NOP SWAY(Orez cu mango)
2 cani orez cu bob scurt lipicios,
1 1/4 cana lapte de cocos,
un praf de sare,
un praf de sare,
2 linguri zahar,
2 mango mari, coapt curatate de coaja si feliate.
Cum se prepara:
2 mango mari, coapt curatate de coaja si feliate.
Cum se prepara:
Se inmoaie orezul in apa minim 1 ora si se scurge.
Se da in clocot, intr-o oala, orezul, laptele de cocos, sarea. zaharul, si 1 1/4 cana apa.
Se da in clocot, intr-o oala, orezul, laptele de cocos, sarea. zaharul, si 1 1/4 cana apa.
Se amesteca si se lasa sa fiarba, fara capac, 8-10 minute, pana ce lichidul este absorbit.
Se ia de pe foc.
Se acopera si se lasa sa stea 5 minute.
Se transfera orezul intr-o oala cu pereti dubli (intre pereti e apa care clocoteste) si se fierbe 15-20 minute, pana ce este facut.
Se transfera orezul intr-o oala cu pereti dubli (intre pereti e apa care clocoteste) si se fierbe 15-20 minute, pana ce este facut.
Se toarna orezul in castronele individuale (o portie) si se acopera cu folie de plastic; se raceste la temperatura camerei.
Cand se serveste se orneaza cu feliute de mango.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu