PHANTOMs TOP Active Search Results Blah.Blah - Ghid de distractie in Bucuresti.........: Bucatarie Africana
CadouriDeTop.ro

Bucatarie Africana

Pui la grătar cu ceapă (Yassa)
 Ingrediente:
10 bucăţi piept de pui
3 cepe roşii
200 ml ulei
250 ml oţet din vin roşu
250 ml suc de lămâie
20 căţei de usturoi zdrobit
6 linguriţe ghimbir proaspăt ras
12 boabe de piper
3 linguriţe boia iute
2 linguriţe sare






Cum se prepara:
Se realizează o marinată din ulei, oţet, suc de lămâie, usturoi, ghimbir, piper, boia şi sare. Jumătate din compoziţia obţinută se toarnă peste pieptul de pui curăţat de grăsime şi os, se marinează peste noapte la rece.
A doua zi, puiul se prăjeşte pe grătarul încins, 20 de minute pe fiecare parte, stropindu-l mereu cu o parte din marinata rămasă.
Ceapa se taie rondele subţiri şi se căleşte la foc mic cu puţină sare şi 1 lingură de marinată. Când este gata, se aşază peste carnea rumenă şi se serveşte imediat cu restul de marinată (pe post de sos), pâine din făină integrală (care se înmoaie în sos) şi salată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

OKIAN.ro