Balila – Budinca egipteana de orz
Ingrediente:
300 g orz
migdale si fistic decojite, tocate
cateva migdale si boabe de fistic intregi
150 g zahar
1 lamaie
2 linguri ulei de portocale
300 g orz
migdale si fistic decojite, tocate
cateva migdale si boabe de fistic intregi
150 g zahar
1 lamaie
2 linguri ulei de portocale
Cum se prepara:
Se inmoaie orzul in apa timp de 3-4 ore.
Se inmoaie orzul in apa timp de 3-4 ore.
Se fierbe apoi timp de 1 ora, pana se fragezeste, apoi se scurge si se pune intr-un castron.
Se dizolva zaharul intr-o craticioara, impreuna cu 1 cana de apa si sucul de la o jumatate de lamaie.
Se dizolva zaharul intr-o craticioara, impreuna cu 1 cana de apa si sucul de la o jumatate de lamaie.
Se fierbe pana ce siropul se ingroasa, apoi se adauga uleiul de portocale.
Se toarna siropul peste orz; se lasa sa se raceasca, se aranjeaza pe un platou si se presara cu migdale si fistic tocate.
Se toarna siropul peste orz; se lasa sa se raceasca, se aranjeaza pe un platou si se presara cu migdale si fistic tocate.
Se orneaza cu boabe intregi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu